• Snelle levering

  • Installatie Service

  • Gratis verzenden vanaf € 75,-

  • Onze klanten geven ons een 9.5!

  • Showroom van 2500m2

Home Nieuws Het nieuwe Hauptwerk: versie VII

Het nieuwe Hauptwerk: versie VII

Bent u benieuwd wat het nieuwe Hauptwerk VII (versie Zeven) allemaal te bieden heeft? Lees het in dit nieuwsbericht!

Begin dit jaar was er goed nieuws voor de gebruikers en fans van het bekende digitale programma Hauptwerk. De ontwikkelaar van de software, het Amerikaanse bedrijf Milan Digital Audio, bracht namelijk al de zevende versie van het programma uit. In dit bericht geven we u graag wat extra informatie over de software, en natuurlijk in bijzonder over de noviteiten die in deze nieuwe versie geïmplementeerd zijn.

 

Wat is Hauptwerk?

Hauptwerk is een computerprogramma dat gebruikt wordt om een virtueel orgel mee te bespelen via een gewoon digitaal orgel, een Midi speeltafel of zelfs een keyboard of workstation. Het werkt op ieder toetsinstrument met een Midi aansluiting. Bij de koop- of huurversie van het programma zit standaard één orgel inbegrepen, het orgel van de St. Anne’s kerk uit het Engelse Moseley. Daarnaast zijn er zeer veel orgels te koop via de websites van Hauptwerk zelf, maar ook bijvoorbeeld bij dealers als Sonus Paradisi.

Het bekende en geprezen programma heeft door de loop de jaren vele gebruikers en aanhangers verzamelt onder het orgelspelende publiek in vele landen. Aangezien Hauptwerk VI alweer een aantal jaren op de markt was, is er een grote update verschenen: het compleet nieuwe Hauptwerk VII. Deze zevende uitgave brengt mooie upgrades en nieuwe functies met zich mee.

 

Zo zijn er de volgende verbeteringen doorgevoerd wat betreft het geluid: de ontwikkelaar heeft een zuiverder real-time klankweergave weten te creëren, onder meer door achtergrondprocessen (zoals andere taken die de pc uitvoert) te optimaliseren. Het resultaat is nóg zuiverder geluid met twee andere voordelen – minder vertraging/verstoring en betere opnameresultaten.
Een andere, erg handige nieuwe functie, betreft het toewijzen van knoppen en pistons (duimpistons of voetpistons). Zo kunnen er meer verschillende knoppen, die uw orgel/randapparatuur kent, die u kunt toepassen op de eventuele knoppen die het digitale Hauptwerk model dat u gebruikt heeft. Zelfs wanneer het Hauptwerk model dat u gebruikt niet over knoppen beschikt, dan kunt u de knoppen die uw eigen speeltafel kent gebruiken voor het instellen van handige combinaties.

 

Verregaande nieuwe functies

De mogelijkheden voor het gebruiken van (met name touchscreen-) beeldschermen, is sterk verbeterd! Zo kunt u met handige knoppen nieuwe zwevende vensters met snelle functies oproepen. Ook ‘onthouden’ de zwevende vensters waar ze door u gepositioneerd waren in het beeld, zodat ze bij het volgende gebruik op dezelfde logische locatie op het scherm staan. Om het plaatje helemaal compleet te maken, hebben de bestaande vensters en de nieuwe vensters een handige nieuwe lay-out met nieuwe functies gekregen, voor de optimale inzetbaarheid en praktisch nut.

Natuurlijk zijn voornamelijk aan de Advanced Version de grootste voordelen en nieuwigheden toegekend. Maar ook de Lite Edition is men zeker niet vergeten – de meeste van bovenstaande functies gelden namelijk voor beide versies! Denk aan de verbeterde sampling, de mooie vernieuwde opnamefuncties en de geoptimaliseerde lay-out.


Voor de Advanced Edition zijn wel wat speciale features bewaard gebleven, die bij Lite niet aanwezig of niet bruikbaar zijn. Zo heeft de Advanced Edition ondersteuning voor meerdere beeldschermen (die u aansluit op de Hauptwerk pc), een nieuwe eigen geïntegreerde audio mixer (voor het mixen van opgenomen muziek of het zenden van signalen/nagalm naar aangewezen speakers, zoals uw subwoofer(s). Ook de gave mogelijkheid om een windvoorzieningsmodel aan te zetten bij samplesets is in deze Advanced Edition aanwezig. Zo hoort u de blaasbalgen van het orgel met de mechaniek samenwerken voor de werking van het instrument, een prachtige authentieke gewaarwording.

 

Waarom zou u kiezen voor Hauptwerk?

Maar wat blijft er voor een ieder onveranderd? Dát is de reden dat u voor dit bijzondere programma kiest. U heeft immers met beide Editions de beschikking over vele te koop aangeboden orgelmodellen, uit allerlei landen en in allerlei stijlen en klankkleuren.

En of u nou één of meerdere beeldschermen gebruikt, de functionele details die in de software zitten blijven u verbazen: klinkende registers, werkende knopjes en metertjes en natuurlijk de prachtige persoonlijke nagalm die ieder orgel in meerdere of mindere mate kent. Dit alles is zichtbaar bij een realistische speeltafel, die op het beeldscherm klaarstaat terwijl u musiceert.

 

 

→ Bent u enthousiast geworden? Kijk dan zeker eens op de website van Hauptwerk - en bekijk zeker ook eens de Hauptwerk webwinkel.

→ Ontdek meer over Hauptwerk via deze behulpzame & uitgebreide artikelen: Wat is Hauptwerk & Benodigdheden voor Hauptwerk.


  • Gratis verzending boven €75,-!

  • Op werkdagen voor 17.00 besteld, zelfde dag verzonden!

  • Veilig betalen!

Betaalmethoden:   | 

  Joh.deHeer | Algemene voorwaarden | Privacybeleid